Monday, 17 October 2016

MINGGU KERJAYAAAA ...


Hi bloggers, kalinie pasal kerjaya and matlamat pula. Baru haritu, ada pameran minggu kerjaya kat KMNs nie, so sebab tulah kena tulis blog pasal niee. Actually tak sure lagi lepas nie nak pergi mana, nak persue mana. Sebab takut peluang tu tak ada, dengan competition nyaa Allahu. Dengan budak asasi, STPM and diploma. hmmmm 

So, aku rasa after this aku mugkin takkan ambil bidang full science (sorry ayahhh :( ) sebab I know my ability, myself. so what for aku ambil something yang aku rasa aku tak boleh bawakan ? It is a bit dissapoint when you're not giving what your parents want, sbb my dad nak sangat aku jadi doktor, tapi I knew my ability kan? Im sure they will understand my situation :) So about the minggu kerjaya lastweek, I got a lot of information from the pameran and lecture as well. And I decided to go to UNiMAS kalau boleh. sebab dulu dapat kat sana but my parent did not give their permission yelahh jauhkan? plus aku perempuan, tak ada saudara mara kat sana. So after this, aku harap sangat aku dapat persue dekat sana.


Kalau nak persue business macam dah lewat ke? sebab selain sains aku minat jugaa business nie. Hm tak tahuu lahhhh can think about it yet, yang aku tahu aku nak habiskan matriks dulu huhhuhuhuhuhuhuh. 




 that's all from me heheehhh bye bye :))
  

 
TEMPAT YNG TERINGIN NAK LAWAT

 Hi assalamualaikum everyone, so kalau dah tulis blog nie confirmlah waktu amali sains computer kan ? tak ada waktu lain dah huhuhuh . So I task minggu nie adalah untuk tulis tempat yang paling aku nak pergi. Hm seems like ...... but I'll try to write about it :)) 

So the first place yang aku nak pergi adalah tempat yang semua umat Islam nak pergi, haaa siapa tahuu ? Yess which is Mekahh :)) memang dah jadi tempat impian aku untuk pergi Mekah since aku kecil lagi. Sebab dulu both of my grandparents was there and kalau boleh nak hembuskan nafas kat situ juga. Bayangkan kau meninggal kat rumah Allah, Allahu .  And surely I want to to MEkah with the beloved one ; parents & somenone huhuhuhuh . So if aku ada rezeki, surely Mekah will be place that I will go first compared to other place :)










So the second place yang aku nak pergi. Haaa apa dia? It is in Indonesia I guess which is Acheh. As people know, Acheh pernah dilanda tsunami yang agak teruk juga dulu, tak silap on 26.12.2004. And yang paling mengerikan adalah berlaku dalam 5 minit je dengan skala rikter 9.1-9.3. Kira kuat dah tuu, even 5.0 pun dah rasa ni kan pula 9. So mesti tertanya why kau nak pergi sini kan ? As you know, Acheh is not 'bandar shopping' or 'bandar menghabiskan diut' . It is actually 'bandar menghabiskan masa dengan melihat kebesaran Allah' . Like seriously dengar orang cerita pasal tsunami acheh pun dah buat kita rasa gerun apatah lagi orang yang kan, mesti perasaan masa tu hanya allah jee tahuu kan ? So to improve myself, I would like yo go here, so see how mighty the Allah is. From there, kita akan keep reminding ourselves about religion as well. The factor that cause Acheh be one of my favourite place is when one of my Lecturer told me about his experiences in Acheh, from his story, terdetik kat hati nie yang "I WANT TO GO HERE, I DONT CARE". So I really hope that someday I will go to Acheh on myself. Tak kisah lah orang nak cakap apa, bukan tempat shopping ke, tak best ke, asalkan aku puas dengan apa yang aku buat. Do something that can satiesfy yourself not to satisfy anyone else ;)










So the third place is emmmmm somewhere yang ada pantai haaa, it can be aynwhere as long asa ada pantai. Pulau Bali pun okayy huuhuu, bukan apa, aku teringin nak ada short vacation with beloved one especially bestfriends :)) so beach is the best palce yang aku rasa boleh spend dengan dia orang, cause all my bestfriends are having the same interest with me. so I dont think that they wont disagree with this. Lagi pun Im the person yang memang suka gila travel, tak kisah lah pergi mana pun as long as with bestfriends. Setakat ni dah pergi Pulau Pangkor, Pulau Langkawi and ada satu kali we went to Genting and Cameron. All of these place aku travel dengan kawan kawan, not bringing the eldest and alhamdulillah setakat nie semua berjalan dengan baik, tak ada perkara buruk jadi. Selalunya kalau travel pun with my 5 bff, semuanyaa kaki travel, so tak ada masalah sesat or what. If ada masalah pun we can solved it by ourselves. And very syukur alhamdulillah dapat parents yang memang supportive gila bagi je if I want to go to somewhere and as my bank as well hehehe but not all using their money okayy. They just give in case if there are a problems involving a financial. And so our next trip, tak discuss lagi, mungkin to Pulau Redang kot huhuhuh tapi kena tunggu aku cuti yeee anak anak :p 




























So that all about the place that I wish I can go, ehemmmmm soo selamat membaca my blog huhuhuhuh assalamualaikum all bloggers ;*